logo     Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.


woordwolk


Bewegen? Altijd goed!


Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina

Informatieve websites

Vraagt u zich altijd af of de informatie op een website waar is: wat te mooi lijkt is vaak ook niet (helemaal) waar. Bespreek het dan eens met uw reumatoloog, huisarts of fysiotherapeut. En kijk ook op andere bekende en betrouwbare websites of daar iets over de door u gevonden informatie gezegd wordt. Hierbij een selectie van volgens ons goede en betrouwbare websites:

ReumaNederland

ReumaNederland (vroeger het Reumafonds) financiert wetenschappelijk onderzoek, geeft voorlichting, organiseert patiëntenactiviteiten en behartigt belangen van patiënten.

Reumanetwerk Utrecht

Het netwerk is van in reuma gespecialiseerde fysiotherapeuten in Utrecht en ruime omgeving. Onze vereniging werkt al jaren samen met het netwerk.

Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Reumazorg NL

Reumazorg NL behartiging de belangen van reumapatiënten en hun verenigingen.

Zorgwijzer

Zorgverzekering vergelijken? Deze site is al 17 jaar een begrip in de zorg. Zij helpen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering door het vergelijken van verschillende voorkeuren, zoals eigen risico, aanvullende dekkingen en premies.

Meerkosten

Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Er zijn verschillende regelingen om die meerkosten te compenseren. Die compensatie is nooit volledig.

Uniek Sporten

U kunt hier zoeken naar de gewenste beweegactiviteit, de gemeente e.d.

Reuma uitgedaagd

Zelfmanagement-training voor mensen met reuma. De trainingen zowel online, in het weekend als in een midweek.

Youth R Well

Stichting die zich inzet voor jongeren van 16 tot 30 jaar met reuma. Goed forum.

Patiëntenfederatie Nederland

De federatie vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties, waaronder die van reumaziekten. Zij verstevigen de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel.

Zorgkaart Nederland

Zoek, vind en waardeer 139.305 zorgaanbieders. U kunt zoeken op beroep (bijv. huisarts, fysiotherapeut), organisatie en plaats.

Regelhulp

Deze website van de overheid bevat actuele en betrouwbare informatie op het gebied van zorg, ondersteuning, jeugdhulp en financiële regelingen bij ziekte of beperking.

Mailbrief ReumaNederland

Gratis enkele keren per jaar: het laatste nieuws over reumaonderzoek, adviezen over leven met reuma en informatie over acties van ReumaNederland.

Gezondheidsplein

Informatie over aandoeningen, symptomen en meer. Alles over gezondheid binnen handbereik. Van dit type sites zijn er veel meer, soms minder betrouwbaar.

Aandachtstraining of mindfulness

De beste manier om met pijn om te gaan is jezelf zachter te maken in plaats van er weerstand aan te bieden. De pijn is er toch al en je kunt er dus maar beter vriendschap mee sluiten. Deze trainingen, ook wel meditatie genoemd, worden door veel mensen en organisaties verzorgd. Lees bijvoorbeeld deze eens>>>

Welkom!

Wij zijn een vereniging voor en door mensen met reuma. Wij bieden onze 400 leden tal van activiteiten. Zoals veel bewegen en voorlichting over reumatische aandoeningen. De vereniging stimuleert lotgenotencontact.

Heeft u belangstelling? Meldt u aan als lid van de RPV Utrecht e.o.

mensenlogo
© 2024 RPV Utrecht

Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina   Kamer van Koophandel-nummer 4047 8836   Bank: NL 10 RABO 0124 0512 35