logo     Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.


hydro hydro


Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina

Hydrogroepen (bewegen in warm water)

Onder leiding van een gespecialiseerde therapeut laten we u in het warme water actief bewegen (hydrotherapie). Reumanetwerk Utrecht begeleidt en ondersteunt deze fysiotherapeuten.
De therapeuten volgen regelmatig de cursussen EHBO-herhaling en Reanimeren met AED. Ook trainen ze in zwemmend redden en in hoe iemand in geval van nood uit het water te krijgen. Voor zo'n situatie zijn tevens noodprocedures afgesproken.


De groepen zijn alleen toegankelijk voor leden van onze vereniging. Er daarmee ook alleen voor mensen met reuma.
Alle trainingen duren 1 uur, in De Kwakel 45 minuten.

Aanpassingen in coronatijd

Helaas liggen alle groepen stil tot minstens 2e helft mei. Voor als de groepen weer mogen starten: we hanteren een PROTOCOL. Het is belangrijk dat de deelnemers zich hier aanhouden, want een deel van de deelnemers hoort tot de risicogroep!
Zodra een groep weer mag starten dan krijgen de deelnemers daarover rechtstreeks bericht!

Axiale SpA (Bechterew)-groepen:

  • De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 17.00, 18.00 en 20.00 uur.


Algemene hydro-groepen:

  • De Hoogstraat in Utrecht: maandag om 12.15 en 19.00 uur, donderdag om 12.15 uur.
  • De Startsprong in Houten: maandag 11.00 uur.
  • Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht: dinsdag 16.30 uur.
  • UMC Utrecht dinsdag om 18.30 uur.
  • De Kwakel in Utrecht: vrijdag 12.15 en (2e groep) 13.00 uur (beide duren 45 minuten)


Kosten en vergoeding De eigen bijdragen zijn € 62 per halfjaar voor 45 minuten en € 82 per halfjaar voor één uur. Deze kosten kunnen na declaratie en afhankelijk van uw aanvullende verzekering geheel, gedeeltelijk of niet vergoed worden. In april en oktober worden de kosten via een incasso bij de deelnemers geïnd.
Tot nader bericht zijn de eigen bijdragen in de coronaperiode afhankelijk van de deelname.Veel plekken voor nieuwe deelnemers!
Het bestuur heeft de lijst deelnemers nader bekeken en vastgesteld dat een aantal mensen nog op deze lijst stonden, maar geen deelnemer meer waren. Hierdoor is er in veel groepen (m.u.v. de groepen op maandag in de Hoogstraat om 12:15 uur en om 19:00 uur) weer ruimte voor nieuwe deelnemers!. Heeft u belangstelling? Geeft dat dan door via onze contactpagina .Informatie en aanmelding De organisatie van de groepen en de administratieve zaken (zoals rekeningen, aan- en afmelding) worden uitgevoerd door iemand van het bestuur. Wij zoeken nog iemand die ons daarbij kan helpen. Voor meer informatie over deze groepen kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina .Het reglement voor de hydrogroepen kunt u hier downloaden naar uw computer (geactualiseerde versie 2020).

Welkom!

Wij zijn een vereniging voor en door mensen met reuma. Wij bieden onze 400 leden tal van activiteiten. Zoals veel bewegen en voorlichting over reumatische aandoeningen. De vereniging stimuleert lotgenotencontact.

Heeft u belangstelling? Meldt u aan als lid van de RPV Utrecht e.o.

mensenlogo
© 2021 RPV Utrecht

Vragen aan de vereniging? Ga naar onze contactpagina   Kamer van Koophandel-nummer 4047 8836   Bank: NL 10 RABO 0124 0512 35